De liefdevolle mezzo-sopraan Amber Nelissen was al vroeg bezig met muziek. Als kind speelde ze dwarsfluit bij de harmonie in Maasniel, maar al snel volgde ze ook zanglessen in verschillende stijlen. Denk aan pop, jazz, musical. Deze lessen volgde ze bij Sandra Halmans. Nadat ze mocht meespelen in de productie Heksenwaan in Roermond wist Amber het zeker. Eerst een theateropleiding volgen en daarna een opleiding op het conservatorium.

Amber studeerde in 2018 af voor de opleiding theater artiest aan het Vista College te Heerlen. Tijdens haar opleiding deed ze veel ervaringen op. Zo volgde ze zanglessen van Rob Reyners, zong bij een theaterkoor waar ze een duet zong met Pia Douwes, volgde verschillende workshops, speelde mee in de Limburgse soapserie Plat, liep stage bij een volwassenen toneelgroep als regieassistente, werkte bij een dinnershow en vertolkte in 2017 de hoofdrol als duivel in Muziekspektakelstuk Schinderhannes.

Hierna werd Amber aangenomen op het Conservatorium in Rotterdam voor de opleiding klassieke zang. Hier kreeg ze zangles van bariton Henk Neven, waar ze in juni 2023 haar hoofdvak afsloot met een mooi cijfer. Tijdens haar studie reisde ze met school naar het buitenland voor concertreizen. Naast haar studie gaf Amber soloconcerten in de stijlen musical, pop, jazz, soul en klassiek.

Naast dat Amber veel soloconcerten zingt geeft ze ook concerten met haar zusje. Samen delen ze hun passie en is geen enkele aanvraag hun te gek! Aangezien dat ze veel verschillen hebben maar ook overlappen op musicalgebied zijn ze een erg goede aanvulling op elkaar.

“Niets is zo mooi als je passie delen voor muziek en dit over te dragen aan het publiek”.